Najświeższe wątki:
Zasady gry
Widoczność
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 12. Przejdź do strony: 1
Mam pytanie: czy to nie jest dziwne że gdy posiadam odpowiednio liczną drużynę to mogę dostrzec uzbrojenie mego przeciwnika? Chyba że przyjmiemy to za formę zwiadu?
Od liczebności zależy tylko odległość z jakiej dostrzegasz oddziały, nie informacje, jakie otrzymujesz. I tak, to że dostajesz informacje o uzbrojeniu jest wynikiem zwiadu.
należy też dodać, że prócz broni widoczne dla przeciwnika są też rumaki. Pozostałe transportowane towary są nie widoczne dla przeciwnika. Ilość niesionej broni, czy prowadzonych koni jest "przybliżona" , zdaje się , że im wyższe morale niosących tym "kłamstwo" jest większe :)
Cytat:
im wyższe morale niosących tym "kłamstwo" jest większe :)
Serio, czy ja pan se robi?
Troszkę jaja zdaje się ...
Że od liczebności zależy odległość to wiem tylko ta odległość jest właśnie za duża (jeżeli chodzi o konie i broń). A że żarty to nieładnie...
Być może im więcej broni niesie posiadany oddział tym większe jest przybliżenie, tak jak we wieściach.
Nie chodzi mi o to przybliżenie (jak trafne ono jest) ale że w ogóle jest. Jest ono zbyt ... dobre, dokładne.
Post #9, autor:
Larkana
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 20:25
zmieniany przez autora, 16. marca 2010, 20:26
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 20:25
zmieniany przez autora, 16. marca 2010, 20:26
Semen - uzbrojenie to tylko jedna ze składowych "bitew" masz jeszcze wyszkolenie, liczebność, morale, doświadczenie i rozkazy. W Lavie nie masz symulatora pozwalającego dowolnie dobierać parametry wojsk - w grę również wchodzi czynnik losowy.
W skrócie za jakiś czas stwierdzisz, że opis uzbrojenia nie jest zbyt dokładny ;)
W skrócie za jakiś czas stwierdzisz, że opis uzbrojenia nie jest zbyt dokładny ;)
Może tak, może nie... na pewno jest ono bardziej dokładne niż w przypadku wieści ze świata.
Semen - Laventhar to takie większe i bardziej rozbudowane szachy - widziałeś kiedyś szachy w których piona od gońca rozróżnić nie mogłeś :)?
Wyniki od 1 do 12. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.