Widoczność

Wątek w temacie: Zasady gry

Wyniki od 1 do 12. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: Semen
napisany: 15. marca 2010, poniedziałek, 22:38
awatar
Mam pytanie: czy to nie jest dziwne że gdy posiadam odpowiednio liczną drużynę to mogę dostrzec uzbrojenie mego przeciwnika? Chyba że przyjmiemy to za formę zwiadu?

Post #2, autor: Lomion
napisany: 15. marca 2010, poniedziałek, 22:39
awatar
Od liczebności zależy tylko odległość z jakiej dostrzegasz oddziały, nie informacje, jakie otrzymujesz. I tak, to że dostajesz informacje o uzbrojeniu jest wynikiem zwiadu.

Post #3, autor: Luty
napisany: 15. marca 2010, poniedziałek, 23:11
awatar
należy też dodać, że prócz broni widoczne dla przeciwnika są też rumaki. Pozostałe transportowane towary są nie widoczne dla przeciwnika. Ilość niesionej broni, czy prowadzonych koni jest "przybliżona" , zdaje się , że im wyższe morale niosących tym "kłamstwo" jest większe :)

Post #4, autor: Czarny
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 06:52
awatar
Cytat:
im wyższe morale niosących tym "kłamstwo" jest większe :)

Serio, czy ja pan se robi?

Post #5, autor: wiliam
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 08:28
awatar
Troszkę jaja zdaje się ...

Post #6, autor: Semen
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 09:10
awatar
Że od liczebności zależy odległość to wiem tylko ta odległość jest właśnie za duża (jeżeli chodzi o konie i broń). A że żarty to nieładnie...

Post #7, autor: Andrazar
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 09:36
awatar
Być może im więcej broni niesie posiadany oddział tym większe jest przybliżenie, tak jak we wieściach.

Post #8, autor: Semen
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 19:28
awatar
Nie chodzi mi o to przybliżenie (jak trafne ono jest) ale że w ogóle jest. Jest ono zbyt ... dobre, dokładne.

Post #9, autor: Larkana
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 20:25
zmieniany przez autora, 16. marca 2010, 20:26
awatar
Semen - uzbrojenie to tylko jedna ze składowych "bitew" masz jeszcze wyszkolenie, liczebność, morale, doświadczenie i rozkazy. W Lavie nie masz symulatora pozwalającego dowolnie dobierać parametry wojsk - w grę również wchodzi czynnik losowy.

W skrócie za jakiś czas stwierdzisz, że opis uzbrojenia nie jest zbyt dokładny ;)

Post #10, autor: Semen
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 20:55
awatar
Może tak, może nie... na pewno jest ono bardziej dokładne niż w przypadku wieści ze świata.

Post #11, autor: Larkana
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 21:05
awatar
Semen - Laventhar to takie większe i bardziej rozbudowane szachy - widziałeś kiedyś szachy w których piona od gońca rozróżnić nie mogłeś :)?

Post #12, autor: Bunia
napisany: 16. marca 2010, wtorek, 21:42
brak awatara

Wyniki od 1 do 12. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: