Najświeższe wątki:
Zasady gry
Wiliam Patronem Parvulus Erus
Komentowana aktualność: Wiliam Patronem Parvulus Erus
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Post #1, autor:
Luty
napisany: 3. stycznia 2012, wtorek, 21:20
zmieniany przez autora, 3. stycznia 2012, 21:20
napisany: 3. stycznia 2012, wtorek, 21:20
zmieniany przez autora, 3. stycznia 2012, 21:20
A! wiliam. nie ma co gratulować, wystarczy konstatacja, że może zaistnieć świat bez górnika ! To było by bardzo ciekawe, bo ja miałem przyjemność robić za zawiadowcę stacji bez..... konnego , hehe - bo ja, znany hodowca rumaków, bylem zaledwie zawiadowcą..., teraz wiliam jest zawiadowcą ... czyli są wolne miejsca siedzące w tym teatrum - ale na bogów, nie bierzcie górnika!!!!
To chyba będzie mój pierwszy świat bez zastępstwa i bez gry :)
Wprawdzie, żadnych ustaleń w sprawie klimatyczności świata nie było. Jednak na prośbę pragnącego zachować anonimowość gracza umieszczam link do opisu krain z sagi Gra o Tron. Może pomoże on stworzyć kompletne pod względem klimatu księstwo:
http://www.piesnloduiognia.com/wordpr(...)um/rody/
http://www.piesnloduiognia.com/wordpr(...)um/rody/
hehe - Sebek się załamie, po nie klimatycznym wodniku , teraz będzie wysiadywanie smoczych jajek - rety rety...
oo niezły temat
W sumie można się ładnie wczuć w role lorda jak ktoś czytał książki każdy ród ma swoją dewizę
Lannister zawsze płaci swe długi:P
W sumie można się ładnie wczuć w role lorda jak ktoś czytał książki każdy ród ma swoją dewizę
Lannister zawsze płaci swe długi:P
nie, prosze nieee :D jak teraz ruszycie z GoT to znowu będę musiał czekać ze dwa lata na taki temat, a teraz niestety nie wystartuje...
ruszymy go razem jeszcze raz za jakiś czas:)
tak sobie myślę, że ten klimat GoT jest świetny na świat z otwartym forum = to wymagało by choć pobieżnej znajomości tej sagi - ale gdyby zawodnicy wczuli się w taki klimat , to hoho , mogło by być ciekawiej niż w cienkim filmie :)
zgadza się klimat jest wspaniały i dla każdego znajdzie się jakiś lord.
ba nawet kiedyś myślałem o grze zespołowej główne rody królewskie i ich chorążowie, pomniejsi lordowie była by wspaniała gra
ba nawet kiedyś myślałem o grze zespołowej główne rody królewskie i ich chorążowie, pomniejsi lordowie była by wspaniała gra
Cytat:
hehe - Sebek się załamie
Nie załamie się, bo mam co robić w moich światach :) Tak więc, nie biorę nawet zastępstwa. Zresztą powoli mam dość zastępstw :)
Sagi nie znam. Fantastyki nie czytałem już chyba od ... 15 lat? Preferowałem Science-fiction. Z fantastyki znam tylko Tolkiena i jakąś trylogię o Ziemiomorzu czy jakimś czarowniku z archipelagu. Chyba już nie pamiętam co czytałem za młodu.
Ja nie mam nic przeciwko temu, by raz na jakiś czas ruszał świat fantastyki, ale chyba wolę historyczne plus fikcyjne( ale w klimacie średniowiecza) księstwa.
Trochę kusi mnie wziąć zastępstwo jednak :) Ale obecnie wygląda to tak, że rzucam okiem na mapę, potem na listy jak mogę i tyle. Czasem zajrzę w produkcję lub oddziały. Raz na jakiś czas coś napiszę do władcy, pogdybam.
Błagam !!!!!
SesekS nie mów że z fantastyki znasz Talkiena.
Nigdy nie mów takich Herezji proszę Cie.
Talkien to fantasy !!!!!!
Wybaczcie mój post ale aż sie we mnie i w Zelaznym zagotowało.
SesekS nie mów że z fantastyki znasz Talkiena.
Nigdy nie mów takich Herezji proszę Cie.
Talkien to fantasy !!!!!!
Wybaczcie mój post ale aż sie we mnie i w Zelaznym zagotowało.
Gra o tron est prawie historyczna:P
Czy rożni się fantastyka od fantasy?
Czy aby być w klimacie GoT wystarczy przeczytać pierwszy tom tej sagi czy wszystkie siedem?
Czy aby być w klimacie GoT wystarczy przeczytać pierwszy tom tej sagi czy wszystkie siedem?
Jak jesteś bardzo leniwy możesz obejrzeć serial Gra o Tron.
Swoja drogą polecam bardzo :)
Swoja drogą polecam bardzo :)
Oj tak, lordów różno rakich w Grze o tron jest dość, a ich imiona i przydomki są bardzo atrakcyjne, ot taki Hother Kurwistrach na przykład. :)
Chm.... w tym wypadku chyba powinienem zaprotestować :)
Saga ma chyba osiem księstw. Jeśli mielibyśmy grać to trzeba by mieć 16 księstw i może gra 8 sojuszów na starcie (8 rodów)?
Wolałbym książkę, tylko nie wiem czy trzeba jedną czy całą sagę. Czy serial jest na Youtube? Chyba nie. Torrenty?
Cytat:
Jak jesteś bardzo leniwy możesz obejrzeć serial Gra o Tron. Swoja drogą polecam bardzo :)
Wolałbym książkę, tylko nie wiem czy trzeba jedną czy całą sagę. Czy serial jest na Youtube? Chyba nie. Torrenty?
Sebeks tam jest cała masa mniejszych rodów. Księstw jest może mało ale wasali i wasali wasali cała masa.
Trochę późno. proponuję przy pojawieniu się informacji o dostępnym nowym świecie zakładać od razu wątek i dyskutować o klimacie. Może w czasie oczekiwania coś wykluje się sensownego.
Pawlo77 w Publicus Nimis zaproponował basen Morza Bałtyckiego i sporo księstwo dostosowało się to jego sugestii. Świat wygląda bardzo klimatycznie. Przydało by się rzucić temat w przyszłości wcześniej by w środku nocy z ledwo otwartymi oczyma przekopywać Wikipedię w poszukiwaniu danych dla księstwa ;)
Pawlo77 w Publicus Nimis zaproponował basen Morza Bałtyckiego i sporo księstwo dostosowało się to jego sugestii. Świat wygląda bardzo klimatycznie. Przydało by się rzucić temat w przyszłości wcześniej by w środku nocy z ledwo otwartymi oczyma przekopywać Wikipedię w poszukiwaniu danych dla księstwa ;)
Spróbujemy rozpocząć jutro trochę wcześniej, nie o 20.00, a o 14.30. Później niestety mogę nie być w formie :)
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.