Wiliam Patronem Parvulus Erus

Komentowana aktualność: Wiliam Patronem Parvulus Erus

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3
Post #1, autor: Luty
napisany: 3. stycznia 2012, wtorek, 21:20
zmieniany przez autora, 3. stycznia 2012, 21:20
awatar
A! wiliam. nie ma co gratulować, wystarczy konstatacja, że może zaistnieć świat bez górnika ! To było by bardzo ciekawe, bo ja miałem przyjemność robić za zawiadowcę stacji bez..... konnego , hehe - bo ja, znany hodowca rumaków, bylem zaledwie zawiadowcą..., teraz wiliam jest zawiadowcą ... czyli są wolne miejsca siedzące w tym teatrum - ale na bogów, nie bierzcie górnika!!!!

Post #2, autor: SebekS
napisany: 3. stycznia 2012, wtorek, 21:24
awatar
To chyba będzie mój pierwszy świat bez zastępstwa i bez gry :)

Post #3, autor: wiliam
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 12:29
awatar
Wprawdzie, żadnych ustaleń w sprawie klimatyczności świata nie było. Jednak na prośbę pragnącego zachować anonimowość gracza umieszczam link do opisu krain z sagi Gra o Tron. Może pomoże on stworzyć kompletne pod względem klimatu księstwo:

http://www.piesnloduiognia.com/wordpr(...)um/rody/

Post #4, autor: Luty
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 12:44
awatar
hehe - Sebek się załamie, po nie klimatycznym wodniku , teraz będzie wysiadywanie smoczych jajek - rety rety...

Post #5, autor: pawlo77
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 13:40
awatar
oo niezły temat
W sumie można się ładnie wczuć w role lorda jak ktoś czytał książki każdy ród ma swoją dewizę
Lannister zawsze płaci swe długi:P

Post #6, autor: Chudy Loco
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 16:36
awatar
nie, prosze nieee :D jak teraz ruszycie z GoT to znowu będę musiał czekać ze dwa lata na taki temat, a teraz niestety nie wystartuje...

Post #7, autor: pawlo77
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 18:05
awatar
ruszymy go razem jeszcze raz za jakiś czas:)

Post #8, autor: Luty
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 18:20
awatar
tak sobie myślę, że ten klimat GoT jest świetny na świat z otwartym forum = to wymagało by choć pobieżnej znajomości tej sagi - ale gdyby zawodnicy wczuli się w taki klimat , to hoho , mogło by być ciekawiej niż w cienkim filmie :)

Post #9, autor: pawlo77
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 18:59
awatar
zgadza się klimat jest wspaniały i dla każdego znajdzie się jakiś lord.
ba nawet kiedyś myślałem o grze zespołowej główne rody królewskie i ich chorążowie, pomniejsi lordowie była by wspaniała gra

Post #10, autor: SebekS
napisany: 5. stycznia 2012, czwartek, 23:29
awatar
Cytat:
hehe - Sebek się załamie

Nie załamie się, bo mam co robić w moich światach :) Tak więc, nie biorę nawet zastępstwa. Zresztą powoli mam dość zastępstw :)

Sagi nie znam. Fantastyki nie czytałem już chyba od ... 15 lat? Preferowałem Science-fiction. Z fantastyki znam tylko Tolkiena i jakąś trylogię o Ziemiomorzu czy jakimś czarowniku z archipelagu. Chyba już nie pamiętam co czytałem za młodu.

Ja nie mam nic przeciwko temu, by raz na jakiś czas ruszał świat fantastyki, ale chyba wolę historyczne plus fikcyjne( ale w klimacie średniowiecza) księstwa.

Trochę kusi mnie wziąć zastępstwo jednak :) Ale obecnie wygląda to tak, że rzucam okiem na mapę, potem na listy jak mogę i tyle. Czasem zajrzę w produkcję lub oddziały. Raz na jakiś czas coś napiszę do władcy, pogdybam.

Post #11, autor: Fragles
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 00:57
awatar
Błagam !!!!!
SesekS nie mów że z fantastyki znasz Talkiena.
Nigdy nie mów takich Herezji proszę Cie.
Talkien to fantasy !!!!!!
Wybaczcie mój post ale aż sie we mnie i w Zelaznym zagotowało.

Post #12, autor: pawlo77
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 08:31
awatar
Gra o tron est prawie historyczna:P

Post #13, autor: SebekS
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 09:46
awatar
Czy rożni się fantastyka od fantasy?

Czy aby być w klimacie GoT wystarczy przeczytać pierwszy tom tej sagi czy wszystkie siedem?

Post #14, autor: Larkana
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 10:47
awatar
Jak jesteś bardzo leniwy możesz obejrzeć serial Gra o Tron.
Swoja drogą polecam bardzo :)

Post #15, autor: Wortigern
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 13:11
brak awatara
Oj tak, lordów różno rakich w Grze o tron jest dość, a ich imiona i przydomki są bardzo atrakcyjne, ot taki Hother Kurwistrach na przykład. :)

Post #16, autor: wiliam
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 13:20
awatar
Chm.... w tym wypadku chyba powinienem zaprotestować :)

Post #17, autor: SebekS
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 13:24
awatar
Saga ma chyba osiem księstw. Jeśli mielibyśmy grać to trzeba by mieć 16 księstw i może gra 8 sojuszów na starcie (8 rodów)?

Cytat:
Jak jesteś bardzo leniwy możesz obejrzeć serial Gra o Tron. Swoja drogą polecam bardzo :)

Wolałbym książkę, tylko nie wiem czy trzeba jedną czy całą sagę. Czy serial jest na Youtube? Chyba nie. Torrenty?

Post #18, autor: wiliam
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 13:28
awatar
Sebeks tam jest cała masa mniejszych rodów. Księstw jest może mało ale wasali i wasali wasali cała masa.

Post #19, autor: SebekS
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 13:38
awatar
Trochę późno. proponuję przy pojawieniu się informacji o dostępnym nowym świecie zakładać od razu wątek i dyskutować o klimacie. Może w czasie oczekiwania coś wykluje się sensownego.

Pawlo77 w Publicus Nimis zaproponował basen Morza Bałtyckiego i sporo księstwo dostosowało się to jego sugestii. Świat wygląda bardzo klimatycznie. Przydało by się rzucić temat w przyszłości wcześniej by w środku nocy z ledwo otwartymi oczyma przekopywać Wikipedię w poszukiwaniu danych dla księstwa ;)

Post #20, autor: Boro
napisany: 6. stycznia 2012, piątek, 14:02
awatar
Spróbujemy rozpocząć jutro trochę wcześniej, nie o 20.00, a o 14.30. Później niestety mogę nie być w formie :)

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: