Wspólne oblężenie

Wątek w temacie: Dla początkujących

Wyniki od 1 do 8. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: Bartkiller
napisany: 3. grudnia 2010, piątek, 11:27
awatar
Niedawno podszedłem pod osadę, którą zamierzałem zająć. Żadnego oddziału, 0 broni w osadzie. Liczebność ponad 200. Niestety, mając 20 konnicy nie byłem w stanie utrzymać osady więc zrobiłem oblega. Czekałem na oddział piechoty, ale w międzyczasie pojawił się oddział sojusznika.
Wspólnie przypuściliśmy szturm. Generator potraktował to jako bitwę między mną a sojusznikiem i była naparzanka. Trzeba coś z tym zrobić.

Post #2, autor: wiliam
napisany: 3. grudnia 2010, piątek, 11:37
awatar
Cytat:
Czekałem na oddział piechoty, ale w międzyczasie pojawił się oddział sojusznika. Wspólnie przypuściliśmy szturm.

Nie ma takiej możliwości jak łączenie dwóch armii różnych księstw w jednej bitwie. Napisz do patrona - mając ogląd w sytuacji najlepiej Ci to wyjaśni.

Post #3, autor: Eryk
napisany: 3. grudnia 2010, piątek, 11:40
awatar
Pytanie, czy Twój sojusznik to wiedział. Jeśli wygrał zajął osadę i jeszcze ma Twoje konie, to jest pewna szansa, że dobrze wiedział, co robi.

Post #4, autor: nieznany
napisany: 3. grudnia 2010, piątek, 11:58
czy to możliwe, żeby założyć oblężenie 200 osobowej osady oddziałem 20 osobowym? może osada była niezależna, a tych 200 to byli jakiejś narodowości, wówczas Ty byś najpierw bez walki zajął osadę, a następnie odbył się szturm "sojusznika" na osadę już Twoją...

Post #5, autor: Piwosz
napisany: 3. grudnia 2010, piątek, 12:00
zmieniany przez autora, 3. grudnia 2010, 12:01
awatar
Sojusznik napadl na osade a potem i ty wydales bitwe tak? No to mamy trzy bitwy - twoj atak na osade, atak sojusznika na osade i naparzanie sie z oddzialem ktory zajol osade jako pierwszy. Czy to mialo miejsce? Walczycie o to samo a nie mozecie walczyc wspolnie, wiadomo ze bedziecie walczyc przeciwko sobie.

Post #6, autor: Margor
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 19:40
awatar
A co w sytuacji kiedy oblegam osadę, szturmuje ją (walka dziś o 19), na tym polu znajdują się tez wojska sojusznika i on po przeliczeniu gospodarczym(żeby się nie zbuntowali) przekazuje mi te wojska i tymi przekazanymi wojskami dołączam do szturmu ? no chyba że oni są niewolnikami to nie walczą i pytania nie było.

Post #7, autor: wiliam
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 19:41
awatar
Są niewolnikami ....

Post #8, autor: Samuraj
napisany: 18. grudnia 2010, sobota, 15:52
awatar
w przypadku szturmu na osadę bronią jej jedynie oddziały właściciela osady,
jeżeli więc osada jest Księstwa A, a w środku są niezależni, oddziały księstwa B oraz oddziały Księstwa A to w obronie biorą udział jedynie oddziały księstwa A,
w takim przypadku do oblężenia wystarczy 1/4 ilość ludzi narodowości Księstwa A (niezależnie, czy to osadnicy czy też rekruci) - niezależnie od ilości ludzi innych narodowości

Wyniki od 1 do 8. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: