Najświeższe wątki:
Zasady gry
Wydawanie bitew przed końcem przeliczenia
Wątek w temacie: Problemy techniczne
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Z tego co wiem wydawanie bitew przez graczy w godiznach 19-19,15 zostało zablokowane, ta blokada nie dotyczy jednak niezaleznych;-) Czy celowo nie wiem;)
Wiadomo przynajmniej czy są to niezależni ;]
Amras trzy lata tu jesteś i już się skapowałeś ;)
Post #4, autor:
Amras DelMonte
napisany: 12. września 2011, poniedziałek, 21:56
zmieniany przez autora, 12. września 2011, 21:59
napisany: 12. września 2011, poniedziałek, 21:56
zmieniany przez autora, 12. września 2011, 21:59
Wcześniej ja goniłem niezaleznych- teraz oni mnie gonią po odkrywcach ;-)
Mam pytanie, nie dało by się ustawic w instrukcjach dla oddziałów "wydaj walkę", "załóż oblęznie", "szturmuj"? mi już kilka razy tego brakowało, żeby akurat by między 19, a 24 i potem brakowało dnia...
pozostaje komóreczka z przeglądarką wgraną :P
Albo mieć zastępcę, który kliknie jak spodziewamy się nieobecności.
Jeżeli byś mógł wydać rozkaz idź do pola x i zaatakuj oddział y to bitwa byłaby wydana w momencie przeliczenia i nie wiadomo byłoby czy to niezależni, czy nie.
Kurp ja chyba też już kiedyś proponowałem, by oddział miał opcję rozkazu "załóż oblężenie", bo też miałem problem z logowaniem się w pewnych godzinach. Pozostaje nam wierzyć, że Boro zapisuje sobie gdzieś nasze pomysły i rozmyśla nad sensem ich wprowadzenia.
Pomysły te i inne będą wracać. Pomysłów jest dużo. Od drobnych zmian "ergonomicznych", po proste dodatki kończąc na znaczących zmianach w mechanice. Ale wątpię czy Boro traktuje je jako wskazówki. Być może ma swoją wizję i nie uwzględni naszych pomysłów. Być może uważa, że grę za "kompletną" i już tylko ją balansuje. Ciężko powiedzieć. Czekamy na ogłoszenie jakiś zmian, które zapowiedział Piwosz, a Boro polecił być cierpliwym i czekać. Nie wiadomo czego zmiany dotyczą.
Pomysły te i inne będą wracać. Pomysłów jest dużo. Od drobnych zmian "ergonomicznych", po proste dodatki kończąc na znaczących zmianach w mechanice. Ale wątpię czy Boro traktuje je jako wskazówki. Być może ma swoją wizję i nie uwzględni naszych pomysłów. Być może uważa, że grę za "kompletną" i już tylko ją balansuje. Ciężko powiedzieć. Czekamy na ogłoszenie jakiś zmian, które zapowiedział Piwosz, a Boro polecił być cierpliwym i czekać. Nie wiadomo czego zmiany dotyczą.
Rozumiem Sebek, że masz problemy z logowaniem się między 9 a 14, bo tylko w takim przypadku taki rozkaz ma sens.
Cytat:
Pozostaje nam wierzyć, że Boro zapisuje sobie gdzieś nasze pomysły i rozmyśla nad sensem ich wprowadzenia.
Jezu, Sebek, tak źle życzysz naszemu dobroczyńcy? Mam nadzieję, graniczącą z pewnością, że Boro MA ciekawsze zajęcia...
Jak pracuję na pierwszą zmianę to nie mogę zalogować się między 9 a 14. Konsekwencją tego jest utrata przeliczenia gospodarczego. Najczęściej osadnicy dochodzą do miasta i stoją do wieczora, czyli tracę na podatkach. Tu przydałby się rozkaz "wyładuj wszystko" i "osadź po przybyciu regiment ... ". Pracując na drugą zmianę nie mogę zalogować się między 14 a 19. Ale to nie przeszkadza w ruchach wojsk. Najgorsza jest zmiana środkowa, która raz za czas zdarza się, często w niedzielę. Wtedy od 9 do 19 nie ma możliwościowy reakcji na wydarzenia.
Jeśli muszę coś ważnego kliknąć pozostaje telefon komórkowy na przerwie, ale to mordęga na niedostosowanej do tego stronie. Dobrze, że wyświetlacz jest 240x400.
W rycerzach mam zastępcę, który już raz klikał i sam byłem na zastępstwie 100% samodzielnym przez 2 tygodnie bez nadzoru władcy. Ogromny stres i odpowiedzialność za czyjąś pracę i przyjemność z gry. Nie polecam dla młodych takich emocji.
Jeśli muszę coś ważnego kliknąć pozostaje telefon komórkowy na przerwie, ale to mordęga na niedostosowanej do tego stronie. Dobrze, że wyświetlacz jest 240x400.
W rycerzach mam zastępcę, który już raz klikał i sam byłem na zastępstwie 100% samodzielnym przez 2 tygodnie bez nadzoru władcy. Ogromny stres i odpowiedzialność za czyjąś pracę i przyjemność z gry. Nie polecam dla młodych takich emocji.
Eryk, Boro ma ciekawsze zajęcia, ale gra to jego przedsięwzięcie i jeśli chce nas tu utrzymać to musi o nas dbać :)
Większość ludzi pracuje od 8 więc chyba lepiej byłoby poranne przeliczenie robić o 6
Krup, MASOCHISTO! Jak sobie wyobrażasz po cięższym wieczornym -piciu_soczków- :) wstać rano przed 6 by rozliczenie ogarnąć!
Jak soczki były mocniejsze i więcej to człowiek czasem ma ochotę łeb w lodówkę wsadzić i walnąć sobie drzwiczkami by stracić przytomność na parę godzinek a Ty o 6 rano :/ :)
Jak soczki były mocniejsze i więcej to człowiek czasem ma ochotę łeb w lodówkę wsadzić i walnąć sobie drzwiczkami by stracić przytomność na parę godzinek a Ty o 6 rano :/ :)
Larkana nie ma wyjścia:
"Laventhar albo picie - wybór należy do Ciebie"
"Laventhar albo picie - wybór należy do Ciebie"
"Książę, piłeś, nie wydawaj bitwy, nie piłeś, wypij..."
Seta w brzuchu - lekko na duchu.
ogólnie polecam ściągnąć przeglądarkę na komórkę i przez nią podłączać się do gry (np miniopera) normalnie komórki nei obsługują java script, która jest niezbędna do wydawania rozkazów budowania itp. Ale ten obrazek an stronie początkowej to masę transferu żre :P
Larkana zaczynaj picie po 19:15 i nie będziesz miał kłopotu, a ja będę mógł przed wyjazdem do roboty założyć oblężenie:)
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.