Zasady zastępstw

Wątek w temacie: O Laventharze

Wyniki od 1 do 10. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: SebekS
napisany: 25. października 2011, wtorek, 23:50
awatar
Zaciekawiła mnie pewna kwestia. Istnieje księstwo, jest zastępca i księstwo trafia w mroki. Zastępca chciałby obserwować świat dalej, ale... I tu pojawiają się wątpliwości. Zastępca posiada wiedzę o terenie, dyplomacji i inne strategiczne dane.

Raz patron na moje pytanie czy mógłbym uzyskać zastępstwo obserwacyjne w innym księstwie odmówił właśnie ze względu na tego typu wiedzę. Ja nie upierałem się, bo zgadzam się z takimi argumentami, że wiedza byłego zastępcy może wpłynąć na grę. Uczciwy zastępca nie wykorzysta jej, patron nie może brać na siebie ryzyka, że gracz nie będzie uczciwy. To jest jasne. Gdzieś jednak czytałem, że pokonany gracz uzyskał zastępstwo, by obserwować koniec gry.

W grze nie ma statusu obserwatora (bez klikania w rozkazy). Może i dobrze, ale z drugiej strony świat trwa a ciekawość jest duża co tam dzieje się.

Teraz jest pełna uznaniowość patronów chyba w tej kwestii. Co można by zrobić, by Ci co odeszli mogli oglądać "z nieba" grę? Może takie zastępstwo bez listów, albo jakaś nowa forma podglądu. By uniknąć tłumów :) może objęło by to tylko władców i zastępców z odpowiednim stażem w grze?

Chciałbym wiedzieć co dzieje się w świecie, który obserwowałem do czasu odejścia w mroki dziejów..

Post #2, autor: Loti
napisany: 26. października 2011, środa, 08:34
awatar
SebekS

A kiedy Ty odpoczywasz? To wszystko w trosce o Twe zdrowie. :D

Post #3, autor: SebekS
napisany: 26. października 2011, środa, 09:45
awatar
Na przykład dziś mam wolne ;)

A serio to zastępstwo to jest tylko kliknięcie na mapę, obejrzenie jej, potem w listy. Czasem zajrzę w miasta czy oddziały. Raz na 3 miesiące oglądam jakąś bitwę. Zajmuje to mniej jak 5 minut.

Światów jest około 6. A to oznacza na przykład od 3 do 5 zastępstw. Z czasem księstwa trafiają w mroki i nie ma co oglądać później.

Post #4, autor: pawlo77
napisany: 26. października 2011, środa, 12:55
awatar
zależy Sebek u kogo siedzisz na zastępstwie:P

Post #5, autor: SebekS
napisany: 26. października 2011, środa, 14:49
awatar
Możesz rozwinąć? :)

Post #6, autor: Larkana
napisany: 26. października 2011, środa, 16:04
awatar
Pawlo, Hejtar, Mularz, Czarny (i wielu innych)gwarantuje podgląd świata do ostatniego dnia jego trwania :)

Post #7, autor: pawlo77
napisany: 26. października 2011, środa, 16:40
awatar
Larkana Ci rozwinął :)

Post #8, autor: SebekS
napisany: 26. października 2011, środa, 16:58
awatar
Jeden z tych panów odmówił mi. Chciałem podgląd na księstwo, które pokonało nas wcześniej. Może spróbuje za jakiś czas znowu. Może okres karencji wpłynie pozytywnie na prośbę :)

Post #9, autor: Chudy Loco
napisany: 26. października 2011, środa, 17:01
awatar
#8 Nadgorliwość gorsza od faszyzmu... ;)

swoją drogą nic Ci się nie stanie jak nie będziesz miał zastępstw w każdym świecie :D

Post #10, autor: SebekS
napisany: 26. października 2011, środa, 19:30
awatar
Ja muszę się jeszcze dużo nauczyć ;) i z każdego zastępstwa czerpię inspirację ;)

Wyniki od 1 do 10. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: