Najświeższe wątki:
Zasady gry
Zastępstwa
Wątek w temacie: Inne
W tym wątku wpisujcie do jakich światow potrzebujecie zastępstw.Ja np.potrzebuję zastępcy do światów Rufus Legatus i Demergo Quadrigae na czas od 24-go czerwca do 5-go lipca.Oczywiście Ci co grają w tych światach nie mogą zastępować.Odwdzięczę się zastępcom opiekując się ich księstwami gdy oni będą mieli urlopy(W świecie Paluster Longaminus(chyba)nie mogę zastępować).Zgłoszenia proszę wysyłać na pocztę a nie na forum.
Rouge: Czy można ujawniać w jakich grasz światach?
Wielu się ujawniało meldując: w Paluster nie odbyło się przeliczenie...
Sam fakt informowania tego w jakim się gra świecie nie jest niczym złym moim zdaniem, a co więcej jest koniecznym jeśli chce się znaleźć zastępcę, jest pomocnym gdy zgłasza się błędy.
Walkirio , przecież nie ujawniam sytuacji w światach.A o tym mówi zakaz.
Tyle, że w nowych światach jest mało księstw. I jak każdy kto gra w danym świecie się ujawni, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można określić kto jest czyim sąsiadem. A według mnie zakaz rozmów na GG ma służyć anonimowości i rozgrywaniem każdego świata od nowa. Bez zaszłości z poprzednich światów.
Jak również bez animozji z forum. Jakbym wiedziała gdzie księstwo ma pewien biedny rycerz, którego nie stać na dobry rynsztunek i chodzi z pogiętą tarczą, od razu robię krucjatę. Pozdrowienia Taiho :P
Jak również bez animozji z forum. Jakbym wiedziała gdzie księstwo ma pewien biedny rycerz, którego nie stać na dobry rynsztunek i chodzi z pogiętą tarczą, od razu robię krucjatę. Pozdrowienia Taiho :P
Post #7, autor:
Taiho
napisany: 19. czerwca 2007, wtorek, 10:08
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2007, 10:08
napisany: 19. czerwca 2007, wtorek, 10:08
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2007, 10:08
No to może do patronów zgłaszać potrzebę zastępstwa i oni będą szukać zastępców dla graczy??
A Walkiria to chyba chce szybko pewien świat zakończyć :)
A Walkiria to chyba chce szybko pewien świat zakończyć :)
Ale jak sobie wyobrażasz szukanie zastępstwa przez patrona.
Czekam na Ciebie z utęsknieniem i jakoś nie przychodzisz :P
Czekam na Ciebie z utęsknieniem i jakoś nie przychodzisz :P
[6] W sumie to masz rację, możnaby wprowadzić zakaz mówienia na forum o tym w jakim się świecie gra, ale pozostawić możliwość mówienia o tym poprzez listy czy gg - w ten sposób szukając patrona mogę się trochę dowiedzieć o kilku osobach gdzie grają, ale nie będzie to wiedza o wszystkich dla wszystkich :)
Zaś wszelkie błędy w przeliczeniach, problemy etc. powinno zgłaszać się do Patrona Świata, a patron po zebraniu informacji:
1) albo widzi, że problem jest globalny i rapotuje o tym do boro i wysyła informację zwrotną do graczy w swoim świecie, by wiedzieli, że problem jest globalny i został zgłoszony
2) albo gdyby problem był tylko u jednego gracza, to informuje się go o tym, że nikt inny problemów nie ma, wtedy już szuka się przyczyny już osobiście.
[7] No można i tak, ale ja osobiście wolałbym wiedzieć komu księstwo oddaje. Trochę znajomości z Orsusa, trochę aktywności na forum i wiem komu księstwo swe mogę powierzyć a komu nie - ale ja współczuję nowym graczom - tzn. zwłaszcza tym spośród nich, którzy na forum nie wchodzą - oni mogą mieć problemy, dlatego moim zdaniem takim graczom powinni pomagać Patroni.
Zaś wszelkie błędy w przeliczeniach, problemy etc. powinno zgłaszać się do Patrona Świata, a patron po zebraniu informacji:
1) albo widzi, że problem jest globalny i rapotuje o tym do boro i wysyła informację zwrotną do graczy w swoim świecie, by wiedzieli, że problem jest globalny i został zgłoszony
2) albo gdyby problem był tylko u jednego gracza, to informuje się go o tym, że nikt inny problemów nie ma, wtedy już szuka się przyczyny już osobiście.
[7] No można i tak, ale ja osobiście wolałbym wiedzieć komu księstwo oddaje. Trochę znajomości z Orsusa, trochę aktywności na forum i wiem komu księstwo swe mogę powierzyć a komu nie - ale ja współczuję nowym graczom - tzn. zwłaszcza tym spośród nich, którzy na forum nie wchodzą - oni mogą mieć problemy, dlatego moim zdaniem takim graczom powinni pomagać Patroni.
Ale nie musiało by to odbywać się anonimowo. Zgłaszasz potrzeba patronowi. On daje info na forum i ludzie zgłaszają się do niego. On potem przedstawia ci propozycje. Różnica taka że nie ogłaszasz się w jakim świecie grasz a gracz nie wie za kogo gra :)
Jakto gracz nie wie za kogo gra?
To absurd! Wiesz zastępstwo to jest jednak odpowiedzialna rzecz - jak ja oddaje komuś księstwo, to muszę z nim na gg pogadać, opowiedzieć wszystko co trzeba, powiedzieć jaką politykę ma prowadzić, etc. Zastępstwo na kilka dni to żaden problem, ale gdy kogoś ma nie być ze 2 tygodnie, to trzeba tego kogoś mocno w sprawy księstwa wprowadzić - jak księstwo jest duże to nawet z tydzień wcześniej już dać zastępstwo, żeby tamta osoba mogła sobie popatrzeć i "oswoić" się z księstwem.
Ja osobiście już kilka razy byłem zastępcą, ale zawsze był to czas pokoju i stabilności dyplomatycznej, a i tak na początku ciężko się połapać - nawet sobie nie wyobrażam jak miałbym za kogoś wojny prowadzić, albo dyplomacje?!
To absurd! Wiesz zastępstwo to jest jednak odpowiedzialna rzecz - jak ja oddaje komuś księstwo, to muszę z nim na gg pogadać, opowiedzieć wszystko co trzeba, powiedzieć jaką politykę ma prowadzić, etc. Zastępstwo na kilka dni to żaden problem, ale gdy kogoś ma nie być ze 2 tygodnie, to trzeba tego kogoś mocno w sprawy księstwa wprowadzić - jak księstwo jest duże to nawet z tydzień wcześniej już dać zastępstwo, żeby tamta osoba mogła sobie popatrzeć i "oswoić" się z księstwem.
Ja osobiście już kilka razy byłem zastępcą, ale zawsze był to czas pokoju i stabilności dyplomatycznej, a i tak na początku ciężko się połapać - nawet sobie nie wyobrażam jak miałbym za kogoś wojny prowadzić, albo dyplomacje?!
O masz a kto powiedział, że nie możesz wymienić sie informacjami? Chodzi tylko o to aby proces zgłoszenia potrzeby zastępstwa się nie odbywał publicznie. Potem w sumie to już nie ma znaczenia :) Nigdy nie będzie tak aby wilk syty i owca cała. To znaczy da się ale nie w jednym czasie :)
Post #13, autor:
Rouge
napisany: 19. czerwca 2007, wtorek, 15:34
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2007, 15:35
napisany: 19. czerwca 2007, wtorek, 15:34
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2007, 15:35
To powinna być moja decyzja czy chcę by ktoś wiedział czy gram czy nie gram w tym świecie.Nawet jak wiem lub domyslam się kto kim jest to nie ma znaczenia jak miły jest na forum lub czy był w sojuszu moim (lub wrogim) w poprzednim swiecie.Jak już wielokrotnie powtarzałem -nowy świat-nowe rozdanie.
Rouge: Zbyt to idealistyczne żeby było prawdziwe. Zawsze zostają jakieś urazy i sympatie z poprzednich światów. Jeśli wiesz, że ktoś Cię zdradził w poprzednim świecie to mu już nie zaufasz. A gdy nie wiesz, że to jest ten ktoś to trochę inaczej podchodzisz do niego. I odwrotnie.
Post przeniesiony do wątku: http://www.laventhar.org/forum.html?watek=201
Poszukiwany jest zastępca do świata Rufus Legatus na drugą połowę lipca, zainteresowanych proszę o kontakt
W tym samym czasie poszukiwany jest zastępca do Denuo Spces. Również proszę o kontakt ze mną.
Poszukuję zastępcy w DQ na ok. 2 tygodnie :)
Poszukuje zastępcy w świecie Nex Necis do dnia 10-go stycznia.Oczywiście wszyscy grający w tym świecie oraz zastępujący kogoś w tym świecie sa wykluczeni.Proszę o zgłoszenia na pocztę .
Post #20, autor:
Barko
napisany: 9. lutego 2008, sobota, 08:54
zmieniany przez autora, 10. lutego 2008, 15:58
napisany: 9. lutego 2008, sobota, 08:54
zmieniany przez autora, 10. lutego 2008, 15:58
Poszukuję zastępcy w DQ i w NN.
Od 19.02 na około 7-10 dni(idę do szpitala).
Z góry dziękuję.
nieaktualne
Od 19.02 na około 7-10 dni(idę do szpitala).
Z góry dziękuję.
nieaktualne
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.