Zmiany w pakietach startowych

Komentowana aktualność: Zmiany w pakietach startowych

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 121 do 126. Przejdź do strony: 1 ... 5 6 7
Post #121, autor: Luty
napisany: 6. września 2010, poniedziałek, 11:03
awatar
Piwosz - stwarzasz fakty prasowe = chodziło o rozbrajanie SŁAWNYCH bez utraty "parametrów" - na początku świata nikt nie ma sławnych, a jak ktoś się już ich dorobi to na pewno nie rozzbroi ich aby oddać broń przeciwnikowi = a nawet jak odda to wykopie sobie osobiście grób , bo nie tylko Rouge ma takie zbożne hobby ... .

Post #122, autor: Piwosz
napisany: 6. września 2010, poniedziałek, 11:41
awatar
a racja to ty byles Luty. Wolalbym aby dochodzilo do handlu surowcami a nie towarami a juz napewno nie bronia. Wystaczy ze dwoch zgranych polaczy sily a ten trzeci majacy za sasiadow leszczy lub myslacych tylko o sobie zegna sie ze swiatem. O ile mocna gospodarka mozna sie obronic przed najazdem jednego lub nawet dwoch to z doposarzonymi dwoma najzezdzcami raczej sie samemu nie powalczy. Zwlaszcza jak sie ma panstwo w samym srodeczku. Co innego jak samemu sie ciula pancerze i wlocznie a co innego nawzajem robi sie to czego nawzajem wam brakuje byscie mieli oboje super armie. To tylko moja opinia. W moim odczuciu Luty byloby super gdybys mogl zaglowac dowolnie uzbrojeniem nie mogac go oddac ani porzucic.

Post #123, autor: Luty
napisany: 6. września 2010, poniedziałek, 12:05
awatar
Piwosz - 1) to nie jest istotne czy mój czy nie mój pomysł = meritum sprawy to pewne dodatkowe możliwości sławnych jako nagroda za waleczność i sukces na wojnie - bardzo symboliczna zresztą.
2) Czemu uważasz, że handel bronią jest szkodliwy ? Nie jest to wcale takie rzadkie, że władcy handlują bronią , żelazem , końmi - ja nie widzę w tym nic złego.
3) tak, zdarza się , że trzeba czasem walczyć samotnie przeciw dwóm czy trzem przeciwnikom , ciężko wygrać w takiej sytuacji - ale zdarzało się :) = to nie powód aby zakazać handlu bronią , a raczej argument za tym aby przezbrajać swoich sławnych :).

a tak poza tym to tylko pobożne życzenia = chodziło mi o to aby rzetelnie uchwycić ideę propozycji , a nie robić z niej karykaturę.

Post #124, autor: SAMURAYA
napisany: 17. października 2010, niedziela, 11:19
awatar
wracając do meritum ostatniej zmiany w pakiecie końskim, wydaje mi się, że przez to ten pakiet został dość mocno osłabiony. owszem, część graczy początkowo rozbierała stajnię, ale mieli dzięki temu przynajmniej drewno. po zmianie, nie dość, że jeśli by ktoś chciał, to nie może się szybko nastawić na rozmnażanie stada (a to właśnie konie były głównym atutem koniarza), to jeszcze z racji zamieszkania na stepie, kosztów utrzymania koni i braku możliwości pozyskania drewna z rozbierania stajni - ten pakiet jest w początkowej fazie gry najsłabszy, nie ma żadnych atautów.

Jeśli się mylę, to proszę, naprostujcie :)

Post #125, autor: Angelo
napisany: 17. października 2010, niedziela, 11:29
zmieniany przez autora, 17. października 2010, 11:30
brak awatara
Może był zbyt dopasiony ;) bo na starcie wszyscy i tak rozbierali stajnie i mieli więcej drewna od innych. Czy ta zmian tak zachwiała gospodarkę konnego? Rolnik czy górnik ma taki sam dostęp do drewna, tylko wolniej do niego dojdzie. Konny ponadto szybciej łapie niezależnych niż inne pakiety, nieraz na piechotę trzeba się nabiegać a i tak zwieją. Jedynie koszty utrzymania koni, ale ma trochę więcej talarów, a potem musi kombinować, ale taki urok tego pakietu.

Post #126, autor: Loti
napisany: 17. października 2010, niedziela, 21:40
awatar
Te zmiany to pewnie ochrona dla początkujących, aby od razu nie zaczęli rozmnażać stada i nie popadli z tego powodu w biedę prowadzącą do ruiny.

Wyniki od 121 do 126. Przejdź do strony: 1 ... 5 6 7
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: